Корисні поради - город, сад, дім.                                                     РУССКИЙ
Субота, 27.04.2024, 10:37
Головна               ПРО МЕНЕ ТА САЙТ, МІЙ ЩОДЕННИК                  | RSS

НОВИЙ РОЗДІЛ САЙТУ УРОКИ РУКОДІЛЛЯ
Розділи сайту

Пошук

Популярні запити

Меню сайту

Головна » Статті » Заготовки на зиму

Обліпиха - домашні заготовки на зиму, рецепти варення, консервації
Обов'язково в свої домашні заготовки на зиму додавайте рецепти консервації з обліпихи, варення, масло. Адже це дуже цінна полівітамінна культура. У м'якоті плодів містяться пектинові речовини, органічні кислоти, цукри, вітаміни К, Р, Е, С, вітаміни групи В, провітамін А. Але є в ній не тільки мікроелементи, корисні для людини, а також антибіотики, що вбивають бактерії. Обліпиха має протипухлинну, протиспазматичний дію, позитивно впливає на нервову систему. Вживати її можна навіть при цукровому діабеті.

Домашня заготовка на зиму варення з обліпихи та горіхів.
На 2 кг обліпихи потрібно 4 склянки води, 3 кг цукру і 400 грам горіхів.
Зварити з води і цукру сироп. У нього відправити шматочки ядер горіха, варити 20 хвилин. Потім ввести половину обліпихи, довести до кипіння, додати ще кілограм ягід. Варити до готовності, закатати.

Рецепт консервування обліпихи з цукром.
На 500 грам цукру піде 1 кг ягід. У добре промиті банки укладаємо їх пошарово з цукром. Відправити в прохолодне місце на 8 годин. Коли вони пустять сік і трохи осядуть, то можна додати ще цукру й ягід. Але тільки по плічка. Потім пастеризувати (або стерилізувати) літрові банки 20 хвилин, а 0,5 літрові 15 хвилин.

Обліпиха з цукром.
Можна приготувати напівфабрикат, який потім використовувати для компотів, заварювати як напій або переробляти. Для цієї мети ретельно перемішати 3 кг цукру з 2 кг ягід і розкласти в банки. Зберігати в холодному місці, підвалі або холодильнику.

Обліпиха - домашні заготовки на зиму
 
Домашня заготовка на зиму обліпихового натурального соку.
Ягоди необхідно перебрати і розтовкти в емальованому посуді, краще дерев'яним товкачем. На 1 кг ягід беремо 1 склянку теплої кип'яченої води, заливаємо в розтерту масу. Нехай постоїть кілька годин. Потім беремося за вичавлювання соку через марлю або сито.
Відціджена рідина повинна постояти, щоб відійшов осад. Отриманий сік доводимо до температури + 75 ˚ С, розливаємо по банках і пастеризуємо при +85 ˚ С літрові банки 20 хвилин, пів літрові 15. Закручуємо, відправляємо після охолодження в підвал.
Іноді доводять сік до кипіння, розливають і закатують.
Залишишену мезгу можна пустити на переробку і приготувати пюре, пастилу, проваривши з цукром. А можна просушити і приготувати обліпихове масло в домашніх умовах.

Рецепт заготовки варення з обліпихи.
Ягоди промити, відкинути на друшляк. Зварити з 800 мл води і 1,5 кг цукру (на 1 кг обліпихи) сироп і залити ним ягоди. Нехай постоїть в холодному місці 4 години.
Сироп злити, проварити до легкого загустіння. Коли він трохи охолоне, покладіть в нього ягоди і проваріть 10 хвилин. Розфасувати по банкам і закатати.

Обліпихово - яблучне желе.
Спочатку готуємо соки. Потім змішуємо їх і варимо на невеликому вогні. Об’єм брати не дуже великий, не збільшувати рецептурний. На 700 мл яблучного соку - 1 літр обліпихового, 800 грам цукру.
Половину цукру всипати відразу, а решту через 10 хвилин. Маса повинна увариться в 3 рази. Желе розлити по банках і закатати. Можна накрити звичайними кришками, охолодити і зберігати в холодильнику або підвалі з низькою і постійною температурою.

Пюре з обліпихи.
Ягоди обшпарити окропом. Нехай вода стече, тоді їх можна протерти через сито з нержавіючої сталі. Розкладаємо по банках отриману масу, змішану з цукром. Стерилізувати на водяній бані півлітрові банки 15 хвилин.

Можна додати розпарені і протерті яблука, груші, гарбуз. Підбирайте за смаком.
ПОДІЛИСЯ З ДРУЗЯМИ
Категорія: Заготовки на зиму | Додав: Даша (25.09.2012)
Переглядів: 7517 | Коментарі: 1 | Теги: фруктові страви, зберігання врожаю, рецепт, напої, заготовки на зиму, солодкі страви | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рецепт на день
Кекс морквяний

(солодкі страви)
Борошно 2 ½ склянки
Морква середня 5 - 6 штук
Цукор 1 склянка
Молоко 10 столових ложок
Олія рослинна 2 столових ложки
Розпушувач для тіста 1 столова ложка
Яєчні білки 4 штуки
Сік апельсина 50 - 100 мл
Можна взяти 100 грам сухофрукт
Кекс морквяний


Наші групи

Домашні заготовки

Хвороби рослин
Наприкінці весна та на початку літа пошкоджує смородину та аґрус стовпчаста іржа.
стовпчаста іржа -->

Шкідники рослин
Не пропустіть на своюділянку злісного шкідника – оленку волохату.
оленка волохата

Пошук по тегам
сад (76)
СУП (13)

Цікаво

Статистика

Використання матеріалу, повне або часткове, можливе тільки при наявності активної гіперссилки © 2024 Конструктор сайтів - uCoz